Бързо ли се извършва отпушване на канали в София?

Когато сме изправени пред неотложния проблем със запушени канали у дома или на работа, единственото на което трябва да разчитаме е бързина и качествено решение на проблема.

Но бързо ли се извършва отпушването на канали в София. Това зависи до голяма степен от размера на фирмата и нейните ресурси. Професионалните ВиК услуги на повече тук се извършват на територията на цяла София и околностите, като разполагат с диспечери и реагират почти мигновено при спешни сигнали. Но за да не се стига в домашни условия до спешна нужда от помощ е добре навреме да обръщате внимание на сигналите, че каналът се запушва.

Причините за досадното запушване могат да бъдат различни. В повечето случаи това са мазнини и косми. Положението допълнително се усложнява, ако имате домашни любимци. При изпускане на дребен твърд предмет в канализацията веднага се обадете на специалисти, тъй като това може да доведе до дълбоко запушване и течове. В този случаи дори агресивните химически препарати няма да могат да ви помогнат. В действителност най-разпространения начин за справяне със запушения канал в домашни условия е използването на препарати за отпушване. Но повечето от тях имат недостатъка, че реагират с мазнините и предизвикват образуването на сапунени тапи, които могат да се отстранят само с професионално оборудване. Не е за пренебрегване и фактът, че постоянното използване на силни препрати за отпушване може да доведе до повреждане на тръбите от вътрешната страна и това да предизвика пробойни и течове.

При професионалното почистване на канали нещата стоят по различен начин. Понякога се налага и използването на видео диагностика за максимална прецизност, при пропуквания на тръбите, запушване от корени на дървета, изпуснати предмети и др. Следващата стъпка е избирането на най-точния метод за отпушване. Най- общо методите за почистване на канали се делят на механични и хидравлични. От kanalihit.com споделят, че един от най-ефикасните е този с прочистване под високо налягане и често го прилагат в практиката си.

Причините за това са, че е изключително природосъобразен, без използването на агресивни химикали и дава дълготрайни резултати. Профилактиката на каналите чрез едно или две посещения на специалисти може да играе ролята на превенция срещу неприятни изненади, а с ниските цени да спестите и пари.