Как се поставят фототапети за врата – няколко насоки

Ако сте решили да се възползвате от красотата, която носят едни фототапети за врата, то тогава единственото нещо, което ви остава, е да ги поставите и то правилно. Не е много трудно сами да се справите с това предизвикателно, но за всеки случай сме ви подготвили кратко ръководство, което да ви от помощ с това начинание.

И така ето кои са насоките, които е добре да спазвате когато поставяте фототапети за врата в дома или офиса си:

Подготовката по залепянето

Преди залепването на фототапета към вратата, трябва да остраните хартиеният субстрат постепенно. Филмът с шарката се притиска чрез изглаждащи движения към повърхността. Препоръчително е да започнете залепването от горната част на тапета, като постепенно отлепвате хартиената основа от лепкавата основа.

Залепянето на фототапетите за врата

За да да върви фототапета за врата гладко, трябва внимателно да започнете полагането като го изгладите от центъра до краищата. За тази цел и за да не се получат мехурчета с въздух, може да използвате мека шпатула или кърпа. Не е нужно да натискате и да полагате големи усилия, за да не повредите фототапета.
Забележка: Ако случайно по време на залепянето се образуват мехурчета с въздух, върху повърхността на тапета се нанася разтвор с вода и сапун и въздухът се изхвърля с шпатула към краищата на платното.

Някои други особености около самата процедура

Фототапети за врата без лепилна повърхност се нуждаят от малко по-дълга първоначална подготовка, особено ако те се състоят от няколко отделни фрагменти. В зависимост от текстурата на самия тапет и според приложените към него инструкции се нанася допълнително лепило.

Сами се уверихте, че нанасянето на фототапети за врата е много лесна процедура, която изисква само и единствено добра концентрация и плавни движения, без да бързате и може да се справите с нея. Хубаво е обаче, да си викнете някой помощник, който да ви съдейства с придържането, да гледа дали ъглите са прави и други подобни дейности.