На каква цена се предлагат термпомпи – геотермални инсталации?

Знаете ли, че може да се отоплявате през зимата и да се охлаждате през лятото без да използвате ток, а с помощта на природни ресурси, които по никакъв начин не застрашават околната среда. Този метод се нарича геотермална, аеротермална или хидротермална система с термопомпи.

Открийте различни видове термопомпи на добра цена в онлайн пространството Multiclima.bg.Това е пространство за виртуална търговия на термопомпи с много високо качество, отговарящи на всички европейски стандарти. Уредите се произвеждат в Австрия и са изключително ефективен, иновативен и икономичен начин на отопление през зимните студени дни. Това, че се предлагат на ниска цена, в никакъв случай не означава, че производителите правят някакъв компромис с качеството!

Топлинната енергия във въздуха на околната среда се нарича аеротермална енергия. Отоплителните инсталации с термопомпа Въздух-Вода изпомпват топлинна енергия от въздуха т. е. изпомпват аеротермална енергия. Затова тези отоплителни инсталации се наричат още аеротермални инсталации.

На каква цена се предлагат термпомпи - геотермални инсталации?

Като използвате неизчерпаемата топлинна енергия от почвата на вашия терен, може да намалите с около 70-80% разходите за отопление на вашата постройка: къща, вила, административна сграда, производствени и складови помещения и др. Почвата се оказва добър акумулатор на топлина, тъй като температурата на почвата е относително постоянна през цялата година. Топлината се натрупва, което позволява геотермални сонди или земни колектори да използват складираната слънчева енергия в земята.

Хидротермалните инсталации с термопомпи ви дават възможност да използвате подпочвените води за отопление на сградата през студените сезони, охлаждане на сградата през горещите сезони, затопляне на чиста вода за битови нужди, затопляне на водата в басейни и др. Богатата гама от мощности на термопомпите обуславя широкото им приложение при отоплението и охлаждането, както на еднофамилни и многофамилни къщи, така и на хотели, болнични заведения, училища, детски градини, административни сгради и др.

Освен отопление с термопомпи, може да ги ползвате и за климатизация или охлаждане на помещението. В процеса на активно охлаждане хладилният кръг в термопомпата е напълно обърнат. Сградата се превръща в енергиен източник – земя, вода или външен въздух вместо отоплителната система. Термопомпата извлича енергията от сградата и я транспортира към околната среда. При пасивно охлаждане, източникът на течна енергия се насочва към външен топлообменник. Термопомпата управлява хидравликата така, че отоплителната вода да тече през външния топлообменник. Отоплителната вода се охлажда от подпочвената вода или саламура. Термопомпата не трябва да работи активно; следователно, най-ниските разходи за електроенергия поддържат сградата хладна в горещите летни дни.

Сред възможностите е използването на една система както за охлаждане, така и за отопление. При използване на лъчисто охлаждане се осигуряват няколко възможности за поддържане на висок комфорт в помещението при ниски енергийни разходи. Твърди се, че някои системи позволяват дори пренасянето на топлина от едната част на сградата към другата.

Вижте повече за всички видове термопомпи и тяхната цена на Multiclima.bg. Ако имате някакви въпроси, може да изпратите запитване във виртуалното им пространство или да позвъните на телефонен номер +359/ 2 943 39 63. Адресът, на който се намира офисът на Мултиклима ЕООД, е гр. София 1505, ул. Йоаким Груев 13. Заповядайте при тях, те ви очакват с нетърпение!