Как да разположим покривната решетка в София?

Решетката за метални плочки е механизъм, който е основата. Състои се от еднакъв размер дъски. Всички етапи от монтажа му имат своите специфики. Тези характеристики трябва да се имат предвид с идеята да се монтира здрав и стабилен покрив. Какви са видовете решетки и тяхното разположение? Преди да поставите решетката под металната плочка, трябва да определите какъв тип настилка ще се използва за пода, за което ние от ХРИСТОБИЛД ЕООД, гр. София ще се погрижим. Има решетъчен и масивен под. Ако е избрана непрекъсната щайга, тогава за нейното инсталиране ще ви трябват кантирани дъски с размери 32×100 милиметра. В същото време можете да използвате нарязани греди (50×50 милиметра).

Под керемидите, които са метални се поставят пръти или дъски за решетка, много близо една до друга, като между тях се оставя разстояние от 1 см. Това е необходимо, за да може пространството под покрива да се вентилира свободно. Монтажът би било по-труден в случай, че е взето решение в полза на решетъчните настилки. Но за сметка на това с този избор биха ви били необходими много по-малко количество суровини. Това би спестило средства и такъв покрив ще бъде по-лек. Препоръчително е да избършете решетките или ламелите с антисептичен разтвор преди полагането им. Тази процедура ще удължи експлоатационния живот на покрива. Но ние от Христо-Билд знаем всичко това предварително, а вие трябва да знаете, че можете напълно да разчитате на нашият професионализъм.

Монтаж и фиксиране на щайгата

ремонт на покриви в София от Христобилд ЕООД

Когато монтирате щайгата,ползвайте пирони между 3 и 3,5 милиметра. Релсата е закрепена по краищата с два пирона, възможно най-близо до оста на гредите. Необходимо е точно и правилно да се положат дъските при самите стрехи, понеже всички ще са разположени в една линия с тях. Те трябва да бъдат фиксирани много здраво. Разстоянието между първите две ленти трябва да е по-малко, отколкото останалите. Преди да поставите първите две летви, за да се изясни точността на вашите взети мерки ние предлагаме да се постави контра-решетка под металната керемида на 2 дъски. Върху контра-релсата под металната плочка се поставя профилен лист, след което се измерва изпъкналостта.

Поръчай ремонт на покриви в София сега!