Смяната на амортисьори и тяхното въздействие върху автомобила

Един от най-често срещаните проблеми,м с които може би повечето от вас са се срещали е това, че не винаги сполучват на автомобил или на авточасти. В днешно време, пазарът е затрупан от различни предложения и хората трудно могат да се ориентират, за да направят правилен избор. Това за съжаление, би могло да доведе до доста неприятни последствия, които да ни струват скъпо.

В настоящата статия ще засегнем темата за смяната на амортисьори и какво е тяхното въздействие върху автомобила, защото много от шофьорите у нас, а и не само не са наясно какво голямо влияние имат именно амортисьорите. Истината е, че при шофиране с износени амортисьори, спирачният път на автомобила ви се увеличава средно с от около 2,6м. до 5,8м., в зависимост от това дали имате ABS/ESP. Това е достатъчна причина да не шофирате с амортисьори в лошо състояние.

Другата причина, поради която не е никак добре да си позволявате да шофирате по този начин е, че се появява аквапланинг още веднага след като минете малко над 100 км/ч, като с изправни амортисьори това се случва едва при 125км/ч. Затова и често ставаме свидетели на неприятни злополуки по пътищата. Защото по последни проучвания, у нас, както и в доста от страните в Европа, голяма част от автомобилите се движат с частично или напълно износени амортисьори.

амортисьори

За да не бъдете едни от тях ви препоръчвам AvtochastiOnline.com, който е един от най-големите онлайн магазини за авточасти у нас. Там ще откриете разнообразие от над 13 милиона авточасти, в това число и амортисьори, разбира се, така че със сигурност ще останете доволни. Те работят съвместно и с автосервиз Аутоекспрес-7, където без проблем могат и да направят смяната на вашите амортисьори. Натиснете тук, за да разгледате амортисьорите от AvtochastiOnline.com.

При въпроси от ваша страна, не се колебайте да се свържете с екипа им на посочените телефони за връзка: 0876511460 / 0898782875.