Ремонт на покриви в Благоевград: Смяна на меко покривно покритие

За да актуализирате външното покритие на мекия покрив на гаража, можете да използвате традиционен покривен филц или изграден ролков материал. Първият вариант е по-евтин, но сложността на инсталацията е по-висока. При нужда от професионална помощ може да се свържете с професионалистите от remontipokrivi.net. Те предлагат услугата ремонт на покриви в Благоевград и областта.

Покривният материал се полага върху слой от нагрят битумен мастик. Битумният състав се нанася върху подготвената покривна повърхност с лента, малко надвишаваща ширината на покривния материал. Отгоре се навива ролков материал, като се внимава да не се образуват мехурчета. Припокриването на следващата лента трябва да бъде 10-15 см – за тази ширина е необходимо да намажете ръба на вече положеното покритие с битум. Откритите мехурчета трябва да се отворят, като се направи малък разрез. След отстраняване на въздуха от зоната под покритието, покривният материал трябва да се притисне плътно към повърхността и да се намаже разреза с битум.

ремонт на покриви от Ремонти Покриви

Преди полагане покривният материал трябва да лежи разгънат за един ден.

Готовият слой подова настилка трябва да се остави да изсъхне за 12 часа. След това се извършва монтажа на следващия слой от килима – трябва да се направи с леко изместване, за да се избегне съвпадението на фугите. В този случай покривното покритие е в състояние да осигури необходимата степен на хидроизолация.

Броят на слоевете покривен материал в хидроизолационния килим зависи от характеристиките на покрива :
• 5 слоя за плоски покриви;
• 4 слоя с малък наклон (по-малко от 15 градуса);
• 3 слоя при наклон 20-40 градуса;
• 2 слоя на наклони от 45 градуса.

Долните слоеве се изработват от финозърнест покривен материал или рубероид, а за външното покритие се препоръчва валцуван материал с едрозърнест дресинг, който е най-устойчив на външни влияния.

Монтажът на изградения покрив може да се извърши и на ръка. Почистеният и изсушен покрив се грундира с битум. След това ролката с материал се разточва на около половин метър, а свободният край се нагрява добре с газова горелка. Важно е да загреете добре ъглите и ръбовете на покритието, за да предотвратите изоставането им от повърхността.